V Šentvidu smo tudi letos za otroke organizirali Veter v laseh – športno-družabno akcijo, ki navdušuje otroke in mladostnike po vsej Sloveniji. V Šentvidu je zadnja leta prireditev redno na letnem sporedu, tako da je postala že kar tradicionalna. Otroci so se v okviru akcije Veter v laseh spoznali z različnimi športnimi panogami. Na športno-rekreativnem centru ŠD Šentvid, Bokalova ulica 14 v Ljubljani, so se tako preizkusili v košarki, tenisu, raznovrstnih gibalnih igrah in spretnostnih izzivih na mivki, gimnastiki, rugby-ju, plesu in nogometu.

img_20161109_110605    dsc_60459 dsc_5230    dsc_5275

Otroci so se v skupinah podali v lov za vetrom v laseh od športne postaje do športne postaje. Na vsaki športni postaji je bila predstavljena posamezna športna panoga ali gibalna igra oziroma spretnostni izziv. Aktivnosti so organizirane v obliki poligonov in animacij, tako da jih lahko izvajajo prav vsi – izvajajo jih lahko otroci brez predznanja športne panoge, zanimiva pa je tudi tistim, ki športno panogo že poznajo oziroma trenirajo. Aktivnosti so sestavljene iz osnovnih elementov športne panoge z namenom, da otroci vzljubijo šport in se pričnejo redno ukvarjati s športom.

Letos je prireditev potekala tudi v okviru mednarodnega projekta European fitness day – Evropski dan športne rekreacije je potekal 15. septembra. Na ta dan smo poleg otrok poskrbeli tudi za odrasle in starejše, ki so lahko brezplačno preizkusili vodene vadbe Športnega društva Šentvid – Ljubljana.