Košarkarji Športnega društva Šentvid – Ljubljana so v starostni kategoriji do 15 let postali državni prvaki in s tem postavili nov mejnik društva v tekmovalnem športu.

drzavni prvaki U15

Izvrstne igre skozi celotno sezono, kjer so si privoščili zgolj en poraz, so nadgradili z izjemno igro tako v polfinalu kot v finalu in povsem zasluženo vzeli zlato. V polfinalni tekmi so z rezultatom 77:60 (21:15, 18:12, 21:16, 17:17) ugnali KOŠ Koper A, nato pa v finalu premagali še sovrstnike iz Heliosa Domžale s končnim rezultatom HELIOS SUNS A : ŠD ŠENTVID LJUBLJANA 72:79 (9:20, 19:17, 19:28, 25:14). Marko Karan je postal MVP finalnega turnirja (najkoristnejši igralec), Urban Hrovat in Maks Mrgole pa sta se uvrstila v prvo peterko turnirja.

Čestitke strokovnemu štabu in fantom za odlično igro in naslov državnih prvakov! Želimo vam uspešno delo ter nadaljnji razvoj in napredek tudi v prihodnji sezoni.

Pohvaliti velja tudi bučne navijače, ki so s fantastičnim navijanjem ustvarili vzdušje domače dvorane in bili pravi 6. igralec ekipe.

Prikaz najlepših akcij obeh ekip s finalne tekme si lahko ogledate na povezavi: VIDEO PRISPEVEK.

Več informacij in statistiko lahko najdete na povezavi: STATISTIKA.

Izjavi obeh trenerjev po finalni tekmi:

Jakob Tratar, trener ŠD Šentvid-Ljubljane:
“Helios Sunsi so se izjemno dobro borili, čeprav se nam je dvakrat uspelo oddaljiti na 20 točk razlike, so se obakrat vrnili v igro. Rok Radovič je izjemen igralec. Kljub temu, da smo se pripravljali nanj, nam je povzročal težave, tako kot skozi celotno sezono. Ponosen sem na svoje fante. Čestitam jim za osvojitev naslova državnih prvakov. Želim jim čim lažji prehod med fante U17, zdaj pa naj uživajo, saj so državni prvaki. Čestitam tudi svojemu strokovnemu štabu, trenerju Marku Maraviču, brez katerega nam zagotovo ne bi uspelo osvojiti naslova, pomočniku Jakobu Virku, staršem, ki so nas vzpodbujali v takšnem številu. Presrečen sem.”

Gašper Papež, trener Helios Sunsov:
“Sezona je bila tako za trenerje, kot igralce absolutno predolga. Glede na vtis prejšnjega tedna, ko smo zmagali na naši zadnji tekmi zaključnega turnirja, moram reči, da je, vsaj trenutno, po občutkih, veliko bolje biti tretji, kot drugi. Toda po nekaj dneh bomo zagotovo ugotovili, da je za fanti odlična sezona in odlična finalna tekma. Čestitke Šentvidčanom, v tem trenutku so enostavno boljši. Že pred zaključnim turnirjem so bili v ligi na prvem mestu, mi pa na drugem, tako da je končna razvrstitev povsem pravilna. Njihova kadetska košarka je boljša od naše pionirske. Mojim fantom ne morem očitati nič. Škoda za prestrašen začetek tekme, kjer smo dovolili nasprotnikom, da se oddalji. Mi smo grizli do konca, in se skušali približati, nekajkrat nam je uspelo, pa so se Šentvidčani spet oddaljili, in tako naprej. Upam, da bo za moje fante to le še ena od stopničk na njihovi košarkarski ali pa življenski poti. Zasluženo si lahko vsak od nas vzame prost dan ali dva, saj bodo slej kot prej znova prišle na spored kakšne tekme, in bo treba hitro nazaj na teren. Odlična sezona je za nami in za to čestitam vsem trenerjem v klubu. Mislim, da smo bili edini klub, ki je imel prav na vseh zaključnih turnirjih mlajših kategorij svojega predstavnika. Mogoče je manjkala neka pika n i, ampak smo tudi s tem več kot zadovoljni.”